Onweerstaanbare Gegrilde Gambas met Knoflookboter & Peterselie
Ontdek het heerlijke recept voor gambas grillées! Gegrilde garnalen met knoflook-peterselieboter, snel klaar en perfect voor zomerse barbecues met familie en vrienden.
12stuksgrote gambas of reuzengarnalenschoongemaakt maar met kop en schaal
100gboterop kamertemperatuur
4teentjesKnoflookfijngehakt
1bosjeVerse peterseliefijngehakt
1scheutjeOlijfolie
1/2stukscitroensap
1snufjeZout
1snufjePeper
1stukCitroenin schijfjes gesneden voor het serveren
Instructies
Bereid de garnalen voor: Als ze nog niet schoongemaakt zijn, verwijder voorzichtig het zwarte darmkanaal terwijl je de kop en schaal laat zitten voor extra smaak.
Maak de knoflook-peterselieboter: Meng in een kom de boter met de fijngehakte knoflook, peterselie, citroensap, zout en peper.
Verwarm de grill: Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur en vet licht in met olijfolie.
Grill de gambas: Bestrijk de garnalen royaal met de knoflookboter en grill ze 3-4 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveren: Haal de garnalen van de grill, besprenkel met extra knoflookboter en serveer met citroenschijfjes.
Notities
Perfect voor een zomerse barbecue of als luxe voorgerecht. De knoflook-peterselieboter geeft de garnalen een aromatische smaak en maakt het gerecht onvergetelijk.