Ga terug
+ servings
Garnalen met Knoflookboter Peterselie

Onweerstaanbare Gegrilde Gambas met Knoflookboter & Peterselie

Ontdek het heerlijke recept voor gambas grillées! Gegrilde garnalen met knoflook-peterselieboter, snel klaar en perfect voor zomerse barbecues met familie en vrienden.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 48 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal

Equipment

  • Grillpan of barbecue
  • Messenblok
  • Schaal voor het marineren
  • Houten spiesjes
  • Grillpaneel

Ingrediënten

  • 12 stuks grote gambas of reuzengarnalen schoongemaakt maar met kop en schaal
  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 4 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 bosje Verse peterselie fijngehakt
  • 1 scheutje Olijfolie
  • 1/2 stuks citroen sap
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 stuk Citroen in schijfjes gesneden voor het serveren

Instructies

  • Bereid de garnalen voor: Als ze nog niet schoongemaakt zijn, verwijder voorzichtig het zwarte darmkanaal terwijl je de kop en schaal laat zitten voor extra smaak.
  • Maak de knoflook-peterselieboter: Meng in een kom de boter met de fijngehakte knoflook, peterselie, citroensap, zout en peper.
  • Verwarm de grill: Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur en vet licht in met olijfolie.
  • Grill de gambas: Bestrijk de garnalen royaal met de knoflookboter en grill ze 3-4 minuten per kant tot ze mooi goudbruin zijn.
  • Serveren: Haal de garnalen van de grill, besprenkel met extra knoflookboter en serveer met citroenschijfjes.

Notities

Perfect voor een zomerse barbecue of als luxe voorgerecht. De knoflook-peterselieboter geeft de garnalen een aromatische smaak en maakt het gerecht onvergetelijk.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 25g | Fat: 23g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 215mg | Sodium: 700mg | Potassium: 350mg | Vitamin A: 12IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 10mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!