Onweerstaanbare Galette des Rois met Amandelcrème maken!
Ontdek de heerlijke Galette des Rois à la Crème d’Amande, een Franse traditie voor Driekoningen. Knapperig bladerdeeg, romige vulling en een verborgen fève maken het feest compleet!
Klop in een kom de zachte boter en suiker tot een luchtige massa.
Voeg de eieren één voor één toe en meng goed. Roer het amandelmeel en het amandelextract erdoor tot een gladde crème.
Rol een vel bladerdeeg uit op bakpapier en verdeel de amandelcrème in het midden, met een rand van 2 cm vrij. Verstop de fève in de crème als je die gebruikt.
Bedek met het tweede vel bladerdeeg en druk de randen goed aan om te sluiten. Bestrijk de bovenkant met de eidooier gemengd met water voor een mooie glans.
Maak decoratieve inkepingen met een mes en prik een paar gaatjes om de stoom te laten ontsnappen. Bak 25-30 minuten tot de galette goudbruin en opgeblazen is.
Laat iets afkoelen en serveer warm of op kamertemperatuur.
Notities
De Galette des Rois is niet alleen een culinaire traktatie, maar ook een gelegenheid om samen met familie herinneringen te maken, zeker als je iemand tot 'koning' of 'koningin' kroont!