Ga terug
+ servings
Koninginnenbrood met Amandelcrème

Onweerstaanbare Galette des Rois met Amandelcrème 🥮

Ontdek de geschiedenis en traditie van de Galette des Rois à la Crème d'Amande. Probeer dit smakelijke Franse recept voor een feestelijke traktatie met je geliefden!
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 400kcal

Equipment

  • Kom voor het mengen van ingrediënten
  • Bakplaat met bakpapier
  • Kwast voor het glazuur

Ingrediënten

  • 250 g Bladerdeeg
  • 130 g Amandelmeel
  • 80 g Zachte boter
  • 100 g Suiker
  • 2 stuks Eieren
  • 1 stuks Eidooier voor het glazuur
  • 50 ml Water
  • 1 paar druppels Amandelaroma

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • In een kom, mix de zachte boter en suiker tot een romig mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en meng goed. Roer het amandelmeel en het amandelaroma erdoor tot een gladde crème ontstaat.
  • Rol één plak bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Verspreid de amandelcrème in het midden, laat ongeveer 2 cm van de rand vrij. Verstop de fève in de crème.
  • Bedek met de tweede plak bladerdeeg en druk de randen goed aan. Besmeer de bovenkant met de eidooier verdund met een beetje water.
  • Snijd decoratieve lijnen in de bovenkant en prik enkele gaatjes om stoom te laten ontsnappen. Bak de galette 25-30 minuten tot hij goudbruin is. Laat iets afkoelen en geniet ervan!

Notities

Deze Galette des Rois is ideaal voor feestelijke gelegenheden en brengt gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je gasten. Vergeet niet om te genieten van de kroontraditie voor degene die de fève vindt!

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 30g | Protein: 10g | Fat: 27g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 100mg | Sodium: 180mg | Potassium: 200mg | Fiber: 3g | Sugar: 15g | Vitamin A: 15IU | Calcium: 5mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!