Ga terug
+ servings
Frisse Citroensaus voor Vis

Onweerstaanbare Citroen Saus: Verfris je Visgerechten!

Ontdek het eenvoudige recept voor een frisse citroensaus, perfect voor je visgerechten. Voeg een heerlijke touch toe aan je maaltijden en verras bij elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal

Equipment

  • Kleine steelpan
  • Mes en snijplank
  • Houten lepel
  • Fijne rasp voor citroenschil

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Citroenrasp
  • 50 g Boter
  • 2 eetlepels Verse peterselie (fijngehakt)
  • 125 ml Vers citroensap
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 1 snufje Zout naar smaak
  • 1 snufje Peper naar smaak
  • 1 eetlepel Crème fraîche optioneel, voor extra romigheid

Instructies

  • Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze tot hij licht goudbruin en geurig is (ongeveer 1-2 minuten).
  • Giet het citroensap en de citroenrasp erbij en breng het geheel aan de kook, laat de saus daarna 3 minuten sudderen.
  • Roer eventueel de crème fraîche erdoor voor een romigere textuur. Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte peterselie toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer direct over je favoriete visgerecht en geniet!

Notities

Deze frisse citroensaus is een veelzijdige smaakmaker die ook perfect past bij gegrilde groenten en zeevruchten. Vergeet niet dat je de saus kunt aanpassen met extra kruiden voor een unieke smaakbeleving.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 1g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 200mg | Potassium: 100mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!