Ontdek het recept voor Mousse Mascarpone au Chocolat; een romig, eenvoudig te maken dessert met rijke chocoladesmaak. Perfect voor elke gelegenheid en een echte smaakervaring!
200gPure chocoladebij voorkeur chocolade voor patisserie
100gMascarpone
50gSuiker
3Eieren
Instructies
Scheid de eidooiers van de eiwitten. Doe de dooiers in een grote kom en zet de eiwitten apart.
Voeg de suiker toe aan de eidooiers en klop dit met een garde tot het mengsel licht en romig wordt.
Roer de mascarpone voorzichtig door het eidooiermengsel tot het geheel glad is.
Smelt de chocolade au bain-marie of in de magnetron (in stappen van 30 seconden) en voeg deze toe aan het mascarponemengsel.
Klop de eiwitten stijf tot ze stevige pieken vormen. Spatel ze voorzichtig door het chocolademengsel om de luchtigheid te behouden.
Verdeel de mousse over glazen of schaaltjes en zet ze minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Notities
Deze mousse is niet alleen een visueel genot, maar ook culinaire poëzie in een glas. Ideaal om je diner stijlvol af te sluiten met een zoete, decadente noot.