Ga terug
+ servings
Kaas-Knoflookbrood voor Borrel

Onweerstaanbaar Knoflook- en Kaasbrood voor Gezellige Avonden

Ontdek het ultieme recept voor Pain à l’Ail et au Fromage en geniet van krokant knoflookbrood met kaas tijdens een gezellige borrelavond. Snel, eenvoudig en onweerstaanbaar!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal

Equipment

  • Oven Voorverwarmd op 180°C

Ingrediënten

  • 1 stuks Baguette
  • 100 g Roomkaas
  • 4 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 50 g Ongezouten boter zacht
  • 1 eetlepel Verse peterselie fijngehakt
  • 100 g Geraspte kaas bijv. gruyère of mozzarella
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Mix in een kom de zachte boter met de geperste knoflook, roomkaas en fijngehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snijd de baguette in de lengte doormidden en leg de helften op een bakplaat.
  • Besmeer de broodhelften royaal met het knoflook-roomkaasmengsel.
  • Strooi de geraspte kaas gelijkmatig over de bovenkant.
  • Bak het brood 10-15 minuten in de oven, totdat de kaas goudbruin en gesmolten is.
  • Laat het brood een paar minuten afkoelen, snijd het in stukken en serveer warm.

Notities

Dit knoflook- en kaasbrood is eenvoudig aan te passen aan jouw smaak. Voeg kruiden zoals oregano of tijm toe voor meer diepte in het gerecht.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 12g | Fat: 18g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 550mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 8mg | Calcium: 200mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!