Ga terug
+ servings
Krokant Bladerdeeg met Camembert

Onweerstaanbaar Feuilleté met Camembert en Krokante Lardons

Ontdek de Feuilleté Croustillant au Camembert met krokante lardons en zachte aardappelen. Een eenvoudig, maar indrukwekkend Frans gerecht voor een gezellige avond.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal

Equipment

  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Scherp mes
  • Kwastje voor het bestrijken

Ingrediënten

  • 1 Camembert, volledig intact
  • 200 g Lardons
  • 4 Aardappelen, gekookt en in plakjes gesneden
  • 1 rol Bladerdeeg
  • 1 Ui, fijngehakt
  • 1 Eidooier
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • naar smaak Takjes tijm of rozemarijn voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bak de lardons en de ui in een pan tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat overtollig vet uitlekken.
  • Rol het bladerdeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak.
  • Leg de plakjes aardappel in het midden van het deeg, gevolgd door de lardons en ui. Plaats de camembert bovenop.
  • Vouw de randen van het deeg naar binnen om de vulling te bedekken. Druk de naden aan met een vork.
  • Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met de eidooier voor een glanzende afwerking.
  • Bak 25 minuten in de oven, of tot het deeg goudbruin en krokant is.
  • Garneer met tijm of rozemarijn en serveer warm.

Notities

Dit gerecht is perfect voor verschillende gelegenheden, van een intiem diner tot een feestelijke bijeenkomst. Varieer met kruiden en serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 34g | Protein: 20g | Fat: 28g | Saturated Fat: 15g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 800mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 15mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!