Ontdek de Verrukkelijke Terrine van Smaakvolle Campagne!
Ontdek het klassieke Franse gerecht Terrine de Campagne Savoureuse, boordevol smaak en eenvoud. Impressie gegarandeerd bij diners of een knusse borrelavond!
Bak de spekblokjes samen met de ui en knoflook in een koekenpan tot ze goudbruin zijn. Zet apart.
Week het witbrood in de cognac.
In een grote kom meng je het gehakt, de kippenlever, het geweekte brood, de eieren, de peterselie, de tijm, en het spekmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Bekleed een terrinevorm met bakpapier en giet het mengsel erin.
Bedek de vorm met een deksel of aluminiumfolie en plaats deze in een ovenschaal gevuld met heet water (bain-marie).
Bak de terrine ongeveer 1 uur in de oven.
Laat afkoelen en zet minstens 3 uur in de koelkast voordat je hem serveert.
Notities
Terrine de Campagne is een ode aan de Franse boerderijkeuken. Geniet ervan met verse cornichons en een knapperig stuk stokbrood voor een complete ervaring.