Ga terug
+ servings
Linzen Curry met Paprika

Ontdek de Verrukkelijke Curry met Linzen en Paprika!

Ontdek de smaakexplosie van linzencurry met paprika en kokosmelk. Een eenvoudig, voedzaam vegetarisch gerecht dat perfect is voor een snelle avondmaaltijd of speciaal etentje.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 340kcal

Equipment

  • Grote kookpan
  • Snijplank en mes
  • Houten lepel of spatel

Ingrediënten

  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 kopje Groene linzen
  • 2 stuk(s) Rode paprika's in blokjes gesneden
  • 1 stuk Ui fijngesneden
  • 2 teentjes Knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 1 theelepel Komijn
  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 kopje Groentebouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander voor garnering

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak deze 3-4 minuten tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de paprika's toe en bak ze 5 minuten mee totdat ze beginnen te verzachten.
  • Roer de linzen, kurkuma en komijn erdoor. Meng goed zodat de linzen en groenten bedekt zijn met de kruiden.
  • Giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Breng aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat het geheel 25-30 minuten sudderen totdat de linzen zacht zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm, gegarneerd met verse koriander.
  • Geniet van je curry met rijst of naanbrood voor een complete maaltijd!

Notities

Dit gerecht is niet alleen heerlijk, maar ook gemakkelijk te maken en vol voedingsstoffen. Ideaal voor wie houdt van eenvoudige, voedzame maaltijden.

Nutrition

Calories: 340kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 14g | Fat: 16g | Saturated Fat: 10g | Sodium: 200mg | Potassium: 500mg | Fiber: 10g | Sugar: 6g | Vitamin A: 1000IU | Vitamin C: 120mg | Calcium: 80mg | Iron: 5mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!