Ga terug
+ servings
Octopus salade met paprika, olijven en citroen

Octopus salade met paprika, olijven en citroen

Ontdek de heerlijke Octopus salade met paprika, olijven en citroen. Perfect voor zomerse dagen en gemakkelijk te maken. Proef de mediterrane smaken nu.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote kom
  • Scherp mes
  • Schaal voor het mengen
  • Pannen voor het koken
  • Schaal voor de dressing

Ingrediënten

  • 400 g Gekookte octopus vers of uit blik
  • 2 stuks Rode paprika's in dunne reepjes
  • 1 stuk Gele paprika in dunne reepjes
  • 100 g Zwarte olijven ontpit
  • 1 stuk Citroen sap en rasp
  • 3 el Extra vergine olijfolie
  • 1 teen Knoflook fijngehakt
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 bunch Frisse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Kook de octopus gedurende 30-40 minuten in gezouten water met wat citroensap en kruiden zoals laurierblad.
  • Snijd de paprika’s in dunne reepjes.
  • Meng de paprika’s met de olijven in een grote kom.
  • Voeg de octopus toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
  • Meng in een aparte kom het citroensap, de rasp, de olijfolie en de knoflook.
  • Kruiden met zout en peper naar smaak.
  • Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
  • Laat de salade minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.

Notities

Deze octopus salade is perfect als frisse maaltijd voor warme dagen. Serveer koud voor de beste smaak!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 30g | Fat: 10g | Saturated Fat: 1g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 500mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 3g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 50mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!