Octopus salade met paprika, olijven en citroen
Ontdek de heerlijke Octopus salade met paprika, olijven en citroen. Perfect voor zomerse dagen en gemakkelijk te maken. Proef de mediterrane smaken nu.
Voorbereidingstijd: 20 minuten minuten
Bereidingstijd: 40 minuten minuten
Rusttijd: 30 minuten minuten
Totale tijd: 1 uur uur 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250 kcal
Cost: $15
Grote kom
Scherp mes
Schaal voor het mengen
Pannen voor het koken
Schaal voor de dressing
400 g Gekookte octopus vers of uit blik 2 stuks Rode paprika's in dunne reepjes 1 stuk Gele paprika in dunne reepjes 100 g Zwarte olijven ontpit 1 stuk Citroen sap en rasp 3 el Extra vergine olijfolie 1 teen Knoflook fijngehakt 1 snufje Zout 1 snufje Peper 1 bunch Frisse peterselie fijngehakt
Kook de octopus gedurende 30-40 minuten in gezouten water met wat citroensap en kruiden zoals laurierblad.
Snijd de paprika’s in dunne reepjes.
Meng de paprika’s met de olijven in een grote kom.
Voeg de octopus toe en roer alles voorzichtig door elkaar.
Meng in een aparte kom het citroensap, de rasp, de olijfolie en de knoflook.
Kruiden met zout en peper naar smaak.
Giet de dressing over de salade en meng alles goed door elkaar.
Laat de salade minimaal 30 minuten rusten in de koelkast.
Deze octopus salade is perfect als frisse maaltijd voor warme dagen. Serveer koud voor de beste smaak!
Calories: 250 kcal | Carbohydrates: 15 g | Protein: 30 g | Fat: 10 g | Saturated Fat: 1 g | Cholesterol: 70 mg | Sodium: 500 mg | Potassium: 600 mg | Fiber: 3 g | Sugar: 3 g | Vitamin A: 800 IU | Vitamin C: 50 mg | Calcium: 50 mg | Iron: 2 mg