250gKoekjes met Nutella (ongeveer 17 stuks) of alternatief speculoos
3stuksEieren
80gPoedersuiker
250gMascarpone
200gNutella
naar smaakCacao in poeder (voor decoratie)
koffieKoffie (koud, om de koekjes in te dompelen)
Instructies
Scheid de eieren en klop de eiwitten tot stevige pieken.
Meng de eierdooiers met poedersuiker tot een licht en mousseus mengsel.
Voeg mascarpone toe en meng tot een zijdezachte crème.
Vouw de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mascarponemengsel.
Verwarm de Nutella lichtjes en meng deze door de crème.
Dompel de koekjes kort in koude koffie en leg ze in glazen.
Voeg een dikke laag van het Nutella-mascarpone mengsel toe.
Herhaal het proces en eindig met een laatste laag crème.
Strooi cacao in poeder over de bovenkant.
Plaats de glazen in de koelkast en laat minimaal vier uur rusten.
Notities
Dit Nutella Tiramisu Dessert is eenvoudig te maken en een echte crowdpleaser. Laat het dessert minstens vier uur rusten voor optimaal resultaat. Voor een lichtere variant kun je halfvolle kwark gebruiken in plaats van mascarpone. Als je geen tijd hebt, is het dessert ook een dag van tevoren te maken. Bewaar het in de koelkast tot drie dagen en bedek het met plasticfolie om de versheid te behouden.