Ga terug
+ servings
Mosselen in Pittige Room

Mouclade Charentaise: Verrukkelijke Mosselen met Curry Crème!

Ontdek de Mouclade Charentaise, een verrukkelijke Franse specialiteit met mosselen, romige saus en curry. Perfect voor een sfeervolle avond, eenvoudig binnen 30 minuten!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 500kcal

Equipment

  • Grote pan met deksel
  • Scherp mes
  • Houten lepel
  • Vergiet

Ingrediënten

  • 1 kg Verse mosselen
  • 200 ml Crème fraîche
  • 1 Ui, fijngesneden
  • 2 teentjes Knoflook, geperst
  • 2 el Kerriepoeder
  • 50 cl Droge witte wijn
  • 50 g Boter
  • 1 bosje Verse peterselie, fijngehakt
  • 1 snufje Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Was de mosselen grondig en verwijder de baarden. Gooi kapotte of geopende mosselen weg.
  • Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg de kerriepoeder toe en bak kort mee om de smaken vrij te laten komen.
  • Schenk de witte wijn erbij en breng aan de kook.
  • Voeg de mosselen toe, dek af en laat ze 5-7 minuten garen tot ze open zijn.
  • Roer de crème fraîche door de saus en laat nog even zachtjes pruttelen.
  • Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met verse peterselie.
  • Serveer direct met knapperig brood om de saus op te dippen!

Notities

Probeer dit recept ook met een scheutje cognac in de saus voor een extra Franse flair!

Nutrition

Calories: 500kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 60g | Fat: 20g | Saturated Fat: 12g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin A: 500IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 120mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!