Mouclade Charentaise: Verrukkelijke Mosselen met Curry Crème!
Ontdek de Mouclade Charentaise, een verrukkelijke Franse specialiteit met mosselen, romige saus en curry. Perfect voor een sfeervolle avond, eenvoudig binnen 30 minuten!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 20 minuten minuten
Totale tijd: 30 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 500 kcal
Grote pan met deksel
Scherp mes
Houten lepel
Vergiet
1 kg Verse mosselen 200 ml Crème fraîche 1 Ui, fijngesneden 2 teentjes Knoflook, geperst 2 el Kerriepoeder 50 cl Droge witte wijn 50 g Boter 1 bosje Verse peterselie, fijngehakt 1 snufje Zout en peper naar smaak
Was de mosselen grondig en verwijder de baarden. Gooi kapotte of geopende mosselen weg.
Verhit de boter in een grote pan en fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg de kerriepoeder toe en bak kort mee om de smaken vrij te laten komen.
Schenk de witte wijn erbij en breng aan de kook.
Voeg de mosselen toe, dek af en laat ze 5-7 minuten garen tot ze open zijn.
Roer de crème fraîche door de saus en laat nog even zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met verse peterselie.
Serveer direct met knapperig brood om de saus op te dippen!
Probeer dit recept ook met een scheutje cognac in de saus voor een extra Franse flair!
Calories: 500 kcal | Carbohydrates: 15 g | Protein: 60 g | Fat: 20 g | Saturated Fat: 12 g | Cholesterol: 150 mg | Sodium: 600 mg | Potassium: 800 mg | Fiber: 1 g | Sugar: 2 g | Vitamin A: 500 IU | Vitamin C: 15 mg | Calcium: 120 mg | Iron: 15 mg