Ga terug
–+ servings
Mosselpannetje met knoflooksaus

Mosselpannetje met knoflooksaus

Geniet van een heerlijk mosselpannetje met knoflooksaus. Een eenvoudig en elegant gerecht vol smaak perfect voor een feestelijke maaltijd of gezellige avond thuis. Proef de frisse citroen en romige saus vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 2 personen
Calories: 250kcal

Ingrediënten

  • 1000 g Verse mosselen
  • 3 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 50 g Boter
  • 1 handvol Peterselie (gehakt)
  • 1 el Citroensap
  • 100 ml Droge witte wijn
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Begin met het grondig spoelen van de mosselen onder koud water. Controleer ze zorgvuldig en verwijder alle mosselen die open of beschadigd zijn.
  • Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur en voeg de gehakte knoflook toe. Bak de knoflook kort tot hij geurig is.
  • Voeg de schoongemaakte mosselen en de witte wijn toe aan de pan en dek deze af met een deksel. Laat de mosselen koken totdat ze openen, ongeveer 5-7 minuten.
  • Roer de gehakte peterselie en het citroensap door de mosselen en breng op smaak met zout en peper. Serveer met vers stokbrood.

Notities

Dit mosselpannetje met knoflooksaus is perfect voor een gezellige avond thuis of een feestelijke gelegenheid. De combinatie van smaken zal je zeker verrassen!

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 8g | Protein: 20g | Fat: 12g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 60mg | Sodium: 500mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 2g | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 2mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!