8stukjesVerse muntblaadjesplus extra voor decoratie
2clRietsuikersiroop
8-10clBruisend water
IJsIJs (pilé of gewone ijsblokjes)
1partjeCitroen voor decoratie (optioneel)
Instructies
Begin met het wassen van de verse munt en het citroen. Snijd het halve citroen in kleine stukjes of partjes.
Leg de verse muntblaadjes en de stukjes citroen in een tumbler of een hoog glas.
Giet 2 cl rietsuikersiroop over de munt en citroen.
Pak je pilon en stamp de munt en citroen zachtjes fijn.
Vul het glas tot de rand met ijsblokjes of gepilde ijs.
Schenk nu 4 cl witte rum over het ijs.
Vul het glas af met ongeveer 8-10 cl bruisend water en roer alles voorzichtig door elkaar.
Voeg een takje verse munt en een partje citroen toe aan het glas voor de finishing touch.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Voor een minder zoete variant kun je de rietsuikersiroop vervangen door honing of agavesiroop. Je kunt een mocktail maken door de rum weg te laten en meer bruisend water toe te voegen.