Ontdek hoe je heerlijke Mochi IJsballen Maken kunt met dit eenvoudige recept. Perfect voor feestjes of een verfrissende traktatie. Probeer het vandaag.
500mlIJs of sorbet naar keuzeBijvoorbeeld matcha, aardbei, vanille, mango
Instructies
Schep met een kleine ijslepel bolletjes ijs en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Zet de bakplaat minimaal 2 uur in de vriezer.
Meng het rijstmeel en de suiker in een microgolfbestendige kom, voeg geleidelijk het water toe, en roer om klontjes te voorkomen. Voeg kleurstof toe als gewenst.
Dek de kom af en verwarm 1 minuut en 30 seconden in de magnetron. Roer en verwarm nogmaals 1 minuut en 30 seconden tot de massa elastisch en doorschijnend is.
Bestrooi een werkoppervlak met fecule de mais en schep de hete mochimassa erop. Laat 5-10 minuten afkoelen, rol uit tot ongeveer 3 mm dikte, en snijd cirkels uit.
Haal de ijsbolletjes uit de vriezer, plaats er een op elke mochicirkel, trek de randen over het ijs en knijp stevig dicht. Rol tussen je handen om ze rond te maken en leg ze weer in de vriezer voor 1-2 uur.
Notities
Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Zorg ervoor dat je werkoppervlak goed is bestrooid met fecule de mais om plakken te voorkomen. Experimenteer met verschillende smaken ijs om je eigen assortiment te creëren. Bewaar de Mochi IJsballen in een luchtdichte doos in de vriezer en haal ze 5 minuten voor het serveren uit de vriezer voor de perfecte textuur.