Ga terug
+ servings
miso soep recept

Miso Soep Recept

Ontdek het perfecte miso soep recept vol met umami-smaken en gezonde ingrediënten voor een troostrijke maaltijd binnen 20 minuten klaar.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote soeppan
  • Bamboe mouli of garde
  • Kleine kom
  • Schaar voor wakame
  • Kookpan

Ingrediënten

  • 4 koppen Water
  • 1 stuk Kombu (5cm)
  • 4 gram Bonito vlokken (voor vegetarisch: overslaan)
  • 3 eetlepels Witte miso-pasta
  • 200 gram Tofu (in blokjes)
  • 1 handje Wakame-algen (gedroogd)
  • 1 bosje Lente-uitjes (fijngehakt)

Instructies

  • Leg het kombu in koud water en verwarm langzaam op laag vuur, zonder te koken.
  • Haal het kombu na 10 minuten eruit en voeg de bonito vlokken toe, laat 2 minuten trekken.
  • Breng wat warm water aan de kook in een kleine kom en voeg de droge wakame-algen toe.
  • Laat de wakame ongeveer 5 minuten weken en snijd deze in kleinere stukjes.
  • Verwarm de dashi op laag vuur en los de miso-pasta op in een kopje soep.
  • Voeg de tofu, wakame en het miso-mengsel samen in de pan en laat nog 2 minuten warm worden zonder te koken.
  • Bestrooi met verse lente-uitjes voordat je serveert.

Notities

Voor een extra luxe smaak, bak de tofu-blokjes in sesamolie voordat je ze toevoegt. Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak en experimenteer met verschillende soorten miso.

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 10g | Protein: 8g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 800mg | Potassium: 300mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 10mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!