Breng een pan water aan de kook en kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel af met koud water.
Neem een grote soeppan en voeg 1,5 liter water toe. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje, sojasaus, peper en citroensap toe. Roer tot het bouillonblokje is opgelost.
Voeg de plakjes champignon, fijngehakte knoflook, gesneden paksoi, wortelreepjes en spinazie toe. Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
Voeg de voorgekookte noedels toe aan de soep en laat alles nog 5 minuten meewarmen.
Schep een kopje hete bouillon uit de pan en los de misopasta op in het kopje. Voeg dit terug in de pan zonder de soep opnieuw te koken.
Serveer de soep in diepe kommen, garneer met lente-ui, koriander en peterselie.
Notities
Deze soep kan makkelijk aangepast worden met verschillende groenten of noedels. Voor een vegetarische versie, gebruik een plantaardig bouillonblokje en voeg tofu toe voor extra eiwitten. Bewaar de soep maximaal 2 dagen in de koelkast en voeg garnituren zoals lente-ui en verse kruiden pas vlak voor het serveren toe.