Ga terug
+ servings
Miso Soep Aardse Paddestoelen

Miso Soep Aardse Paddestoelen

Miso Soep Aardse Paddestoelen: Warme Japans knuffel. Ult snel 30 min. Flexibel ingrediënten. Healthy, voedzaam smaak. Perfect light weekday lunch.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote soeppan
  • Vergiet
  • Snijplank
  • Garde of vork
  • Uitlepschaal of soepkommen

Ingrediënten

  • 1,5 liter Water
  • 1 stuk Bouillonblokje (groente of kip)
  • 2 el Sojasaus
  • 2 el Witte of rode misopasta
  • 1 el Citroensap
  • 200 g Voorgekookte udonnoedels
  • 6 stuks Champignons of shiitakes, in plakjes
  • 1 handje Spinazie of taugé
  • 2 stengels Paksoi of Chinese kool, gesneden
  • 1 stuk Wortel, in dunne reepjes (julienne)
  • 2 stuks Lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 teen Knoflook, fijngehakt
  • 1 handje Verse koriander en peterselie

Instructies

  • Breng een pan water aan de kook en kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en spoel af met koud water.
  • Neem een grote soeppan en voeg 1,5 liter water toe. Breng aan de kook en voeg het bouillonblokje, sojasaus, peper en citroensap toe. Roer tot het bouillonblokje is opgelost.
  • Voeg de plakjes champignon, fijngehakte knoflook, gesneden paksoi, wortelreepjes en spinazie toe. Laat dit 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de voorgekookte noedels toe aan de soep en laat alles nog 5 minuten meewarmen.
  • Schep een kopje hete bouillon uit de pan en los de misopasta op in het kopje. Voeg dit terug in de pan zonder de soep opnieuw te koken.
  • Serveer de soep in diepe kommen, garneer met lente-ui, koriander en peterselie.

Notities

Deze soep kan makkelijk aangepast worden met verschillende groenten of noedels. Voor een vegetarische versie, gebruik een plantaardig bouillonblokje en voeg tofu toe voor extra eiwitten. Bewaar de soep maximaal 2 dagen in de koelkast en voeg garnituren zoals lente-ui en verse kruiden pas vlak voor het serveren toe.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 13g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 2g | Sodium: 900mg | Potassium: 600mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 10mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!