Ga terug
+ servings
Milaanse Osso Buco

Milaanse Osso Buco

Ontdek waarom Milaanse Osso Buco je nieuwe favoriete gerecht wordt. Simpel te maken en vol rijke smaken. Perfect voor elke gelegenheid. Proef de Italiaanse traditie vandaag.
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Suddertijd: 1 uur 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $25

Equipment

  • Grote ovenbestendige pan
  • Houten lepel
  • Scherp mes
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 1200-1500 g Dikke plakken kalfsbeen
  • 2 el Bloem
  • 2 el Olijfolie
  • 40 g Boter
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 stuks Wortelen (in kleine blokjes)
  • 2 stengels Selderij (in kleine blokjes)
  • 3 tenen Knoflook (gesnipperd)
  • 400 g Verse of geconserveerde tomatenblokjes
  • 200 ml Droge witte wijn
  • 300 ml Warme kippen- of groentebouillon
  • 1 blad Laurierblad
  • 1 takje Tijm
  • 1 schil Citroen
  • 1 bosje Platte peterselie (gehakt)
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Bestrooi de kalfsbeenplakken met bloem, zout en peper.
  • Verwarm de olie en boter in een grote ovenbestendige pan en bak de kalfsbeenplakken 2-3 minuten per kant tot ze bruin zijn.
  • Bak de ui, wortelen en selderij in dezelfde pan tot ze zacht zijn, voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.
  • Leg de kalfsbeenplakken terug in de pan, voeg de witte wijn toe en laat het koken.
  • Voeg tomaten, bouillon, laurierblad en tijm toe, roer goed door en laat sudderen.
  • Laat de Milaanse Osso Buco 1,5 tot 2 uur sudderen op 160°C in de oven.

Notities

Bereid dit gerecht een dag van tevoren voor een intensere smaak. Verwarm het opnieuw voordat je het serveert en voeg wat verse peterselie toe voor extra frisheid.
Bij het invriezen, verdeel het in porties en bewaar in vriezerproof bakjes. Verwarm op laag vuur en voeg eventueel wat bouillon toe voor een lichtere saus.
Probeer variaties zoals een vegetarische versie met courgettes of champignons voor een andere smaakervaring.

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 15g | Protein: 35g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 90mg | Sodium: 800mg | Potassium: 700mg | Fiber: 2g | Sugar: 6g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 5mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!