Verwarm de oven voor op 180°C en rol het bladerdeeg uit in een ingevette taartvorm.
Prik gaatjes in de bodem met een vork en bestrooi met paneermeel.
Bak het gehakt in een pan tot het bruin en gaar is, en laat het uitlekken.
Snijd de ui en paprika’s in kleine stukjes en bak ze zacht en lichtbruin in dezelfde pan.
Voeg het gehakt terug, samen met de mais, bonen, komijn en paprika, en laat alles pruttelen.
Klop de eieren en crème fraîche los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
Giet het mengsel over de vulling in de quichebodem.
Bestrooi met geraspte kaas en bak in de oven gedurende ongeveer 30 minuten, totdat de bovenkant goudbruin is.
Notities
Voeg een snufje chilipoeder toe voor extra pit. Deze quiche is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast. Bewaar hem afgedekt om uitdrogen te voorkomen, of vries porties in. Laat de quiche 10 minuten rusten voor het snijden om een mooie presentatie te krijgen. Gebruik verschillende soorten kaas voor een unieke smaak en experimenteer volledig met groenten.