Ga terug
+ servings
Mexicaans Rijstgratin Recept

Mexicaans Rijstgratin Recept

Ontdek het heerlijke Mexicaans Rijstgratin Recept vol kruidige smaken en een gouden kaaslaag. Perfect voor elke avond of feestelijke gelegenheid. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 480kcal
Cost: $15

Equipment

  • Grote pan
  • Ovenschaal
  • Spatel
  • Keukenmes en snijplank
  • Roerlepel

Ingrediënten

  • 300 g Basmati- of langkorrelrijst
  • 400 g Gehakt (rund, kalf of gemengd)
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 1 stuk Rode paprika (in blokjes)
  • 1 stuk Courgette (in blokjes)
  • 1 blikje Tomatenblokjes (400 g)
  • 200 g Mais uit blik
  • 150 g Geraspte kaas (Cheddar of Emmentaler)
  • 1 el Komijnpoeder
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 1 tl Gedroogde oregano
  • 2 el Olijfolie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken.
  • Verhit olijfolie in een grote pan en bak ui en knoflook tot ze glazig zijn.
  • Voeg gehakt toe en bak tot het bruin is, goed verkruimelen tijdens het bakken.
  • Snijd de paprika en courgette in blokjes en voeg samen met tomatenblokjes, mais, komijn, paprika en oregano toe aan het gehakt. Laat sudderen.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel rijst over een ovenschaal en schep het gehaktmengsel eroverheen.
  • Bedek met geraspte kaas en eventueel extra paprikapoeder.
  • Zet het gratin 20 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin en bubbelt.
  • Indien gewenst, gebruik de grillstand voor 2-3 minuten voor een extra knapperige korst.

Notities

Dit gerecht kan prima van tevoren gemaakt worden en is ideaal voor restjes. Bewaar het in de koelkast en warm op in de oven voor een knapperige kaaslaag. Voeg een scheutje limoensap toe voor extra smaak. Vervang het gehakt bijvoorbeeld door champignons of linzen voor een vegetarische variant.

Nutrition

Calories: 480kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 30g | Fat: 20g | Saturated Fat: 8g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 600mg | Potassium: 600mg | Fiber: 5g | Sugar: 5g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 35mg | Calcium: 20mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!