Ontdek het heerlijke Mexicaans Rijstgratin Recept vol kruidige smaken en een gouden kaaslaag. Perfect voor elke avond of feestelijke gelegenheid. Probeer het vandaag!
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en laat uitlekken.
Verhit olijfolie in een grote pan en bak ui en knoflook tot ze glazig zijn.
Voeg gehakt toe en bak tot het bruin is, goed verkruimelen tijdens het bakken.
Snijd de paprika en courgette in blokjes en voeg samen met tomatenblokjes, mais, komijn, paprika en oregano toe aan het gehakt. Laat sudderen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel rijst over een ovenschaal en schep het gehaktmengsel eroverheen.
Bedek met geraspte kaas en eventueel extra paprikapoeder.
Zet het gratin 20 minuten in de oven totdat de kaas goudbruin en bubbelt.
Indien gewenst, gebruik de grillstand voor 2-3 minuten voor een extra knapperige korst.
Notities
Dit gerecht kan prima van tevoren gemaakt worden en is ideaal voor restjes. Bewaar het in de koelkast en warm op in de oven voor een knapperige kaaslaag. Voeg een scheutje limoensap toe voor extra smaak. Vervang het gehakt bijvoorbeeld door champignons of linzen voor een vegetarische variant.