Ga terug
+ servings
Mediterraneanse Quinoasalade Recept

Mediterraneanse Quinoasalade

Ontdek het Mediterraneanse Quinoasalade Recept: een vers, gezond en smaakvol gerecht met simpele ingrediënten. Perfect voor elke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 290kcal
Cost: $15

Equipment

  • Steelpan
  • Grote kom
  • Kleine kom
  • Vork
  • Mes voor snijwerk

Ingrediënten

  • 1 kop Quinoa tricolore (gespoeld)
  • 2 koppen Water
  • 1 stuk Komkommer (in blokjes gesneden)
  • 1 stuk Gele paprika (in blokjes gesneden)
  • 1 stuk Rode paprika (in blokjes gesneden)
  • ½ stuk Rode ui (fijn gesneden)
  • 1 kop Cherrytomaten (gehalveerd)
  • ½ kop Zwarte olijven (ontpit)
  • ½ kop Feta (verkruimeld)
  • enkele blaadjes Verse basilicum
  • naar smaak g Zout
  • naar smaak g Peper
  • ¼ kop Extra vierge olijfolie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 el Verse citroensap
  • 1 teentje Knoflook (fijngehakt)
  • 1 theelepel Gedroogde oregano

Instructies

  • Spoel de quinoa onder koud water om de bittere smaak te verminderen.
  • Doe de quinoa en water in een steelpan en breng het aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat de quinoa 15 minuten pruttelen.
  • Laat de quinoa rusten en gebruik een vork om het los te maken.
  • Meng in een klein kommetje de olijfolie, balsamicoazijn, citroensap, knoflook, oregano, zout en peper tot een glad mengsel.
  • Gooi de gekookte quinoa, komkommer, paprika’s, tomaten, olijven en rode ui in een grote kom.
  • Giet de vinaigrette erover en roer alles goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de feta en basilicum toe en meng voorzichtig.
  • Laat de salade minimaal 30 minuten rusten voordat je het serveert.

Notities

Gebruik geen quinoa tricolore? Gewone quinoa of bulgur zijn goede alternatieven. Voor een veganistische optie, vervang de feta door gegrilde courgette of avocado. Bewaar de salade in een luchtdichte container maximaal 2 dagen in de koelkast. Voeg de feta pas toe bij het serveren om de textuur te behouden. Serveer de salade op kamertemperatuur voor de beste smaakervaring.

Nutrition

Calories: 290kcal | Carbohydrates: 35g | Protein: 8g | Fat: 14g | Saturated Fat: 3g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 300mg | Potassium: 400mg | Fiber: 5g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 6mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!