Ga terug
+ servings
Méditerraneanse Bruschetta's Recept

Méditerraneanse Bruschetta's Recept

Geniet van de zonneschijn met dit heerlijke Méditerraneanse Bruschetta's Recept. Simpel, snel en vol met verse smaken uit de Italiaanse keuken. Perfect voor elke gelegenheid!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $8

Equipment

  • Grillpan of bakplaat
  • Snijplank
  • Kom voor de tomatenmix
  • Bestek en mes
  • Grillpan of barbecue

Ingrediënten

  • 4 stuks Stevige tranches bruinbrood of campagnebrood
  • 2 stuks Rijpe tomaten
  • 1 teen Knoflook
  • 1 handvol Verse basilicumblaadjes
  • naar smaak Extra vierge olijfolie
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper

Instructies

  • Rooster de broodtranches aan beide kanten in een grillpan of op een bakplaat tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  • Snijd de teen knoflook doormidden en wrijf elke toast met de gesneden kant van de knoflook.
  • Spoel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes, meng dit met fijngehakte basilicumblaadjes, olijfolie, zout en peper.
  • Verdeel de tomatenmengeling gelijkmatig over de gerosterde broodtranches.

Notities

Gebruik altijd rijpe tomaten voor de beste smaak. Voeg een beetje citroensap toe aan de tomatenmix om de kleur te behouden. Laat de bruschetta's even rusten voordat je ze serveert zodat de smaken zich kunnen mengen. Voor een glutenvrije versie, gebruik glutenvrij brood of kersentomaatjes in plaats van reguliere tomaten. Serveer de bruschetta's op een mooi houten plankje en garneer met basilicum en een drupje olijfolie.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 3g | Fat: 7g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 5g | Sodium: 150mg | Potassium: 250mg | Fiber: 3g | Sugar: 2g | Vitamin A: 400IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 20mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!