4stuksRijpe tomaten of 1 blik gepelde tomaten (400 g)
1stengelSelderij
1literGroentebouillon
2eetlepelsOlijfolie
1theelepelHerbes de Provence
Zout en versgemalen peper
enkeleblaadjesVerse basilicum
optioneelhoeveelheidGeraspte Parmezaanse kaas
Instructies
Pel de wortels en aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Was de courgettes, paprika en selderij goed en snijd ze in stukjes.
Verwarm olijfolie in een grote soeppan en bak de gesnipperde ui en knoflook twee minuten.
Voeg de wortels, aardappelen, selderij en paprika toe en laat vijf minuten zachtjes bakken.
Voeg de courgettes en tomaten toe en meng goed.
Giet de groentebouillon erbij en strooi de herbes de Provence over de pan.
Breng aan de kook en laat 25 tot 30 minuten zachtjes sudderen.
Garneer met verse basilicum en eventueel geraspte Parmezaanse kaas.
Notities
Voeg een klein beetje citroensap toe vlak voor het serveren voor een frisse noot. Bewaar de soep tot drie dagen in de koelkast of vries in porties in voor langere houdbaarheid. Experimenteer met verschillende groenten en kruiden naar smaak.