Ga terug
–+ servings
meatloaf recept

Meatloaf recept

Ontdek waarom dit meatloaf recept je nieuwe favoriet wordt! Makkelijk te maken en super sappig met een laagje bacon voor extra smaak. Ideaal voor elk gezinsmaaltijd.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 25 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $10

Equipment

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom voor het mengen
  • Vork of thermometer

Ingrediënten

  • 500 g Gemengd gehakt (rund en varken)
  • 1 stuk Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (geperst)
  • 1 stuk Ei
  • 100 ml Melk
  • 80 g Paneermeel
  • 1 theelepel Gedroogde oregano
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 4 plakken Bacon (voor de topping)
  • 2 eetlepels Tomatenketchup

Instructies

  • Meng het gehakt, de ui, knoflook, ei, melk, paneermeel, oregano, zout en peper in een grote kom.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm het gehaktmengsel tot een broodvorm.
  • Bestrijk het brood met een dun laagje tomatenketchup en leg de plakken bacon erover.
  • Bak het gehaktbrood in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor 50-60 minuten.
  • Controleer met een thermometer of het gehaktbrood een temperatuur van 75 graden Celsius heeft bereikt.
  • Laat het gehaktbrood rusten voordat je het snijdt.

Notities

Restjes kunnen tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard of in porties worden ingevroren. Serveer het meatloaf met aardappelpuree en groenten voor een volledige maaltijd.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 25g | Fat: 15g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 85mg | Sodium: 500mg | Potassium: 450mg | Fiber: 2g | Sugar: 2g | Vitamin A: 2IU | Vitamin C: 5mg | Calcium: 3mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!