Marokkaanse recept couscous
Ontdek dit heerlijke marokkaanse recept couscous vol kruidige smaken en gezelligheid. Perfect voor elke gelegenheid. Probeer het vandaag nog.
Voorbereidingstijd: 15 minuten minuten
Bereidingstijd: 30 minuten minuten
Rusttijd: 5 minuten minuten
Totale tijd: 50 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $15
Grote pan
Kom voor de couscous
Houten lepel
Schaal voor serveren
Snijplank
- 300 g Couscous
- 500 g Kipfilet of lamsvlees, in stukjes gesneden
- 1 stuk Ui, fijngehakt
- 2 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 2 stuks Wortels, in plakjes
- 1 stuk Courgette, in blokjes
- 1 blik Tomatenpuree
- 1 liter Kippenbouillon
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper
- 1 handvol Verse koriander of peterselie voor garnering
Giet de couscous in een grote kom en voeg wat olijfolie toe.
Meng het goed door elkaar en breng de bouillon aan de kook.
Giet de bouillon over de couscous en dek de kom af met een theedoek.
Laat de couscous 5 minuten staan en roer het los met een vork.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak het vlees tot het mooi bruin is.
Voeg de ui, knoflook, wortelen en courgette toe en bak alles nog een paar minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.
Giet de rest van de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten sudderen.
Schep de couscous op een grote schaal en verdeel de stoofpot eroverheen.
Garneer met verse koriander of peterselie.
Deze marokkaanse recept couscous is perfect om te delen met vrienden en familie. Geniet van de rijke smaken en texturen die dit gerecht biedt.
Calories: 450kcal | Carbohydrates: 60g | Protein: 30g | Fat: 10g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 70mg | Sodium: 600mg | Potassium: 800mg | Fiber: 5g | Sugar: 6g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 4mg | Iron: 15mg