Ontdek de heerlijke smaken van Marokkaanse Lamskebabs met Muntdip, een feest voor je smaken perfect voor barbecue of tapas avond, makkelijk te bereiden thuis.
600gLamsvlees (schouder of been), in blokjes gesneden
2tenenKnoflook (fijngehakt)
1elVerse koriander (gehakt)
1elPlatte peterselie (gehakt)
2tlGemalen komijn
1tlZoete paprika
1tlRas el hanout (of een mix Marokkaanse specerijen)
2elOlijfolie
1snufjeZout
1snufjeVersgemalen zwarte peper
1bosjeVerse munt
1klein bosjeVerse koriander
1/2rode chilipeper(of meer naar smaak)
1teenKnoflook
1/2citroenHet sap van
4elOlijfolie
1snufjeZout
1snufjePeper
Instructies
Meng het lamsvlees met knoflook, koriander, peterselie, komijn, paprika, ras el hanout, olijfolie, zout en peper in een grote kom.
Laat de marinade minimaal 1 uur intrekken in de koelkast, bij voorkeur een nacht.
Maak de muntdip door munt, koriander, chilipeper, knoflook, citroensap en olijfolie in een blender te mengen tot een gladde saus.
Rijg de gemarineerde blokjes lamsvlees aan spiesen.
Verwarm de grill of barbecue op hoog vuur en grill de spiesen 8-10 minuten, regelmatig draaiend.
Besprenkel de spiesen eventueel met extra olijfolie tijdens het grillen.
Notities
Gebruik altijd verse kruiden voor de beste smaak. Je kunt ook alternatieven zoals kip, varkensvlees of paddenstoelen gebruiken mocht je geen lamsvlees hebben. Vergeet niet de spiesen voor te weken als je houten spiesen gebruikt, dit voorkomt dat ze verbranden op de grill. De muntdip is het beste vers te genieten, dus maak niet te veel tegelijk. Eet smakelijk!