Ga terug
+ servings
Marokkaanse Groene Bonen

Marokkaanse Groene Bonen

Ontdek de smaak van Marokkaanse Groene Bonen met tomaten en zachte specerijen. Een eenvoudig en gezond gerecht vol Marokkaanse traditie. Perfect voor elke maaltijd.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan of koekenpan
  • Houten lepel
  • Schaal voor het snijden
  • Schaar of mes

Ingrediënten

  • 500 g Verse groene bonen (gesneden in stukjes)
  • 2 stuks Tomaten (gepelden, ontpit en in blokjes)
  • 1 stuks Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (in dunne plakjes)
  • 1 theelepel Gemalen komijn
  • 1 theelepel Zoete paprika
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 1 eetlepel Tomatenpuree
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 handvol Frisse koriander (om te garneren)

Instructies

  • Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan of koekenpan en bak de fijngehakte ui en plakjes knoflook tot ze goudbruin zijn (3-4 minuten).
  • Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en laat ze een paar minuten sudderen.
  • Voeg de groene bonen, tomatenpuree, komijn, paprika en kurkuma toe, en roer goed door elkaar.
  • Giet een glas water in de pan, breng aan de kook en laat 20-25 minuten op laag vuur sudderen.
  • Breng op smaak met zout en peper en garneer met frisse koriander.

Notities

Voeg een klein scheutje citroensap toe vlak voor het serveren voor een frisse noot. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen. Verwarm met een beetje water om uitdrogen te voorkomen. Probeer andere groenten zoals courgette of aubergine toe te voegen voor variatie.

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 20g | Protein: 5g | Fat: 4g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 200mg | Potassium: 450mg | Fiber: 6g | Sugar: 3g | Vitamin A: 15IU | Vitamin C: 30mg | Calcium: 4mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!