800gKleine of gewone wortelen (in reepjes gesneden)
3elExtra vierge olijfolie
2tenenKnoflook (fijngehakt)
1citroenCitroen (zeste en sap)
1theelepelGemalen komijn
1/2theelepelPaprika
1/4theelepelChili- of pimentvlokken (optioneel)
3elGehakte koriander
2elGehakte platte peterselie
1snufjeZout
1snufjePeper (versgemalen)
Instructies
Begin met het schoonmaken van de wortelen en snijd ze in dunne reepjes of laat ze heel. Kook ze in licht gezouten water of stoom ze tot ze gaar maar stevig zijn. Laat ze afkoelen.
Meng in een grote kom de olijfolie, knoflook, citroensap en -rasp, komijn, paprika, chili (indien gebruikt), zout en peper tot een emulsie.
Voeg de warme wortelen toe aan de marinade en roer goed door. Voeg nu de koriander en peterselie toe en zorg ervoor dat elke wortel mooi bedekt is.
Laat de wortelen minimaal 30 minuten rusten zodat de smaken goed intrekken.
Notities
Gebruik verse kruiden voor de beste smaak. Dit gerecht kun je goed van tevoren maken; smaken worden beter naarmate ze langer rusten. Bewaar in een afgesloten glazen pot in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Haal een uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.