Ga terug
–+ servings
Marokkaanse Gekruide Wortelen

Marokkaanse Gekruide Wortelen

Ontdek de heerlijke smaken van Marokkaanse Gekruide Wortelen. Een kleurrijk en gezond gerecht dat perfect past bij elke maaltijd. Proef nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 57 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 120kcal
Cost: $10

Equipment

  • Stoomapparaat
  • Snijplank
  • Grote kom voor de marinade
  • Roerlepel
  • Pan

Ingrediënten

  • 800 g Kleine of gewone wortelen (in reepjes gesneden)
  • 3 el Extra vierge olijfolie
  • 2 tenen Knoflook (fijngehakt)
  • 1 citroen Citroen (zeste en sap)
  • 1 theelepel Gemalen komijn
  • 1/2 theelepel Paprika
  • 1/4 theelepel Chili- of pimentvlokken (optioneel)
  • 3 el Gehakte koriander
  • 2 el Gehakte platte peterselie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper (versgemalen)

Instructies

  • Begin met het schoonmaken van de wortelen en snijd ze in dunne reepjes of laat ze heel. Kook ze in licht gezouten water of stoom ze tot ze gaar maar stevig zijn. Laat ze afkoelen.
  • Meng in een grote kom de olijfolie, knoflook, citroensap en -rasp, komijn, paprika, chili (indien gebruikt), zout en peper tot een emulsie.
  • Voeg de warme wortelen toe aan de marinade en roer goed door. Voeg nu de koriander en peterselie toe en zorg ervoor dat elke wortel mooi bedekt is.
  • Laat de wortelen minimaal 30 minuten rusten zodat de smaken goed intrekken.

Notities

Gebruik verse kruiden voor de beste smaak. Dit gerecht kun je goed van tevoren maken; smaken worden beter naarmate ze langer rusten. Bewaar in een afgesloten glazen pot in de koelkast voor maximaal 3 dagen. Haal een uur voor serveren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.

Nutrition

Calories: 120kcal | Carbohydrates: 25g | Protein: 2g | Fat: 4g | Saturated Fat: 0.5g | Sodium: 180mg | Potassium: 450mg | Fiber: 4g | Sugar: 4g | Vitamin A: 100IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 4mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!