Ga terug
+ servings
Marmerdeeg Cake Recept

Marmerdeeg Cake

Geniet van dit heerlijke Marmerdeeg Cake Recept dat eenvoudig te maken is en perfect past bij elke gelegenheid. Verwen jezelf vandaag nog!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Servings: 8 personen
Calories: 300kcal
Cost: $10

Equipment

  • Cakevorm (ongeveer 25 cm)
  • Grote kom
  • Garde of mixer
  • Satéprikker of mes om de cake te testen
  • Boter en bloem voor de cakevorm

Ingrediënten

  • 200 g Bloem
  • 150 g Suiker
  • 3 stuks Eieren
  • 100 g Gesmolten boter
  • 1 zakje Bakpoeder
  • 20 g Cacaopoeder
  • 2 eetlepels Melk

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem, suiker en bakpoeder in een grote kom.
  • Voeg de eieren één voor één toe aan het mengsel en roer goed.
  • Giet de gesmolten boter erbij en meng voorzichtig.
  • Splits het beslag in twee delen; meng cacaopoeder en melk in één helft.
  • Bereid de cakevorm voor met boter en bloem.
  • Schep afwisselend lepels van het witte en chocoladebeslag in de vorm en trek met een vork figuren voor het marmerpatroon.
  • Bak de cake ongeveer 40 minuten tot hij goudbruin is en een satéprikker er schoon uitkomt.

Notities

Voeg een snufje zout toe aan het beslag voor extra smaak. Bewaar de cake in een afgesloten doos voor een optimale versheid. Je kunt variëren met plantaardige melk of glutenvrije bloem voor alternatieven.

Nutrition

Calories: 300kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 5g | Fat: 12g | Saturated Fat: 7g | Cholesterol: 50mg | Sodium: 200mg | Potassium: 150mg | Fiber: 1g | Sugar: 15g | Vitamin A: 5IU | Calcium: 2mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!