Ontdek waarom makreel recepten zo bijzonder zijn en hoe je ze snel kunt bereiden. Van verse vis tot creatieve combinaties. Proef de magie van makreel recepten vandaag nog.
Spoel de makreelfilets onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
Snijd de citroen in partjes en hak de knoflook fijn.
Meng de knoflook met peterselie, citroenschil en olijfolie.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en leg de filets erin met de huidzijde naar beneden.
Bak de filets 3-4 minuten per kant totdat de huid knapperig is en de binnenkant sappig is.
Laat de makreel minimaal 5 minuten rusten voor het serveren.
Notities
Kies altijd verse makreel met heldere ogen en glanzende schubben. Marineer de vis minimaal 15 minuten voor extra smaak. Gebruik een anti-aanbakpan voor het beste resultaat. Voor gezondere varianten, probeer kokosolie of serveer de makreel op gegrilde groenten. Gerookte makreel kan ook worden gebruikt als alternatief voor verse makreel.