Ga terug
+ servings
Maïs met honing

Maïs met honing

Ontdek waarom Maïs met honing een onweerstaanbaar feest voor je smaakpapillen is. Simpel, snel en vol van smaak. Probeer het vandaag!
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 150kcal
Cost: $5

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Houten lepel of spatel
  • Scherp mes

Ingrediënten

  • 500 g Maïskorrels (verse, diepvries of blikjes, goed uitgelekt)
  • 40 g Boter
  • 2 el Honing
  • 1 el Plantaardige olie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 2 el Vers gesneden peterselie of koriander

Instructies

  • Verwarm de pan op middelhoog vuur en voeg de plantaardige olie en boter toe om te smelten.
  • Voeg de maïskorrels toe aan de pan en roer regelmatig zodat ze gelijkmatig goudbruin worden.
  • Schep de honing door de maïs en meng goed. Laat 1 tot 2 minuten bakken om de honing te karamelliseren.
  • Voeg zout, versgemalen peper en de gesneden kruiden toe. Serveer de Maïs met honing warm.

Notities

Probeer de maïs eerst zonder olie of boter te bakken voor een extra knapperige korst. Voeg daarna pas de boter en honing toe. Bewaar eventuele restjes in een luchtdichte container in de koelkast, ze blijven tot twee dagen goed.
Voor een variatie kun je agavesiroop of ahornsiroop gebruiken in plaats van honing, of kokosolie in plaats van boter. Serveer de maïs in een mooi schaaltje, eventueel gegarneerd met extra kruiden voor een feestelijke presentatie.

Nutrition

Calories: 150kcal | Carbohydrates: 18g | Protein: 3g | Fat: 7g | Saturated Fat: 4g | Cholesterol: 10mg | Sodium: 120mg | Potassium: 200mg | Fiber: 2g | Sugar: 5g | Vitamin A: 200IU | Vitamin C: 3mg | Calcium: 20mg | Iron: 0.6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!