500gMaïskorrels (verse, diepvries of blikjes, goed uitgelekt)
40gBoter
2elHoning
1elPlantaardige olie
1snufjeZout
1snufjePeper
2elVers gesneden peterselie of koriander
Instructies
Verwarm de pan op middelhoog vuur en voeg de plantaardige olie en boter toe om te smelten.
Voeg de maïskorrels toe aan de pan en roer regelmatig zodat ze gelijkmatig goudbruin worden.
Schep de honing door de maïs en meng goed. Laat 1 tot 2 minuten bakken om de honing te karamelliseren.
Voeg zout, versgemalen peper en de gesneden kruiden toe. Serveer de Maïs met honing warm.
Notities
Probeer de maïs eerst zonder olie of boter te bakken voor een extra knapperige korst. Voeg daarna pas de boter en honing toe. Bewaar eventuele restjes in een luchtdichte container in de koelkast, ze blijven tot twee dagen goed.Voor een variatie kun je agavesiroop of ahornsiroop gebruiken in plaats van honing, of kokosolie in plaats van boter. Serveer de maïs in een mooi schaaltje, eventueel gegarneerd met extra kruiden voor een feestelijke presentatie.