Ga terug
+ servings
Macaroni ovenschotel met ham en kaas

Macaroni ovenschotel met ham en kaas

Ontdek de heerlijke Macaroni ovenschotel met ham en kaas, een troostende klassieker met een goudbruin korstje en smeuïge binnenkant perfect voor elk moment.
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 400kcal
Cost: $10

Equipment

  • Ovenschaal
  • Pannen voor het koken van de macaroni
  • Kom voor het mengen
  • Oven

Ingrediënten

  • 300 g Macaroni
  • 150 g Gekookte ham (in blokjes gesneden)
  • 200 g Geraspte kaas (bijvoorbeeld Goudse kaas)
  • 2 stuks Eieren
  • 250 ml Melk
  • 1 tl Mosterd
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • Verse peterselie (opmerking: voor garnering)

Instructies

  • Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking tot "al dente".
  • Klop de eieren los in een kom en voeg de melk, mosterd, zout en peper toe. Meng goed.
  • Giet de gekookte macaroni af en meng met de ham en de helft van de kaas. Voeg het eiermengsel toe en roer goed door.
  • Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Bak in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius voor ongeveer 25 minuten.

Notities

Gebruik altijd verse ingrediënten voor de beste smaak. Probeer verschillende soorten kaas om nieuwe smaken te ontdekken. Laat de schotel even rusten voordat je hem serveert, zodat alles goed kan binden. Restjes zijn goed te bewaren in de koelkast tot twee dagen of kunnen ingevroren worden voor tot drie maanden. Voeg wat melk toe bij het opwarmen om de textuur te verbeteren.

Nutrition

Calories: 400kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 20g | Fat: 15g | Saturated Fat: 8g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 6g | Cholesterol: 150mg | Sodium: 600mg | Potassium: 400mg | Fiber: 2g | Sugar: 3g | Vitamin A: 10IU | Vitamin C: 2mg | Calcium: 15mg | Iron: 10mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!