Ga terug
+ servings
Heerlijke Zelfgemaakte Pizza Margherita

Maak de Perfecte Pizza Margherita: Authentiek en Verrukkelijk!

Ontdek het klassieke recept van Pizza Margherita! Leer hoe je deze eenvoudige maar heerlijke Italiaanse favoriet met tomaat, mozzarella en basilicum zelf thuis maakt. Eet smakelijk!
Voorbereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Rusttijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur 55 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 680kcal

Equipment

  • Deegroller
  • Grote mengkom
  • Bakplaat
  • Bakplatenpapier
  • Bestek

Ingrediënten

  • 250 g Bloem voor alle doeleinden
  • 1 zakje Gedroogde gist
  • 1 tl Suiker
  • 1/2 tl Zout
  • 160 ml Warm water
  • 2 el Olijfolie
  • 200 g Gepelde tomaten uit blik
  • 150 g Mozzarella
  • 8-10 blaadjes Verse basilicum

Instructies

  • Begin met het maken van het deeg. Meng in een grote kom de bloem, gist, suiker en zout. Voeg het warme water en de olijfolie toe en kneed het mengsel tot een glad en elastisch deeg.
  • Vorm een bal van het deeg, bedek het met een schone doek en laat het 1 uur rijzen op een warme plek.
  • Maak ondertussen de saus door de gepelde tomaten fijn te prakken en op smaak te brengen met zout en peper.
  • Verwarm de oven voor op 220°C. Rol het gerezen deeg uit op een licht bebloemde ondergrond tot een cirkel van ongeveer 30 cm.
  • Leg het deeg op een bakplaat met bakpapier en verdeel de tomatensaus gelijkmatig over de bodem. Snijd de mozzarella in plakjes en leg deze bovenop de saus.
  • Bak de pizza 12-15 minuten in de oven, tot de korst goudbruin is en de kaas bubbelt. Garneer met verse basilicumblaadjes en serveer direct.

Notities

Dit klassieke gerecht brengt de smaken van Italië bij jou thuis. Perfect voor een familiemaaltijd of als activiteit tijdens een gezellige avond!

Nutrition

Calories: 680kcal | Carbohydrates: 90g | Protein: 30g | Fat: 25g | Saturated Fat: 10g | Cholesterol: 40mg | Sodium: 650mg | Potassium: 350mg | Fiber: 7g | Sugar: 5g | Vitamin A: 30IU | Vitamin C: 25mg | Calcium: 250mg | Iron: 6mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!