Ga terug
+ servings
Luchtige Moeder Omelet

Luchtige Moeder Omelet

Ontdek het geheim van de Luchtige Moeder Omelet uit Mont Saint-Michel. Simpel recept met luchtige textuur en Franse charme. Ideaal voor een feestelijk ontbijt of brunch.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 200kcal
Cost: 10

Equipment

  • Grote koekenpan
  • Mixer of handmixer
  • Spatel
  • Deksel voor de pan

Ingrediënten

  • 6 stuks Verse eieren
  • 30 g Boter
  • 2 el Melk
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 el Verse kruiden (zoals peterselie en bieslook) optioneel, voor garnering

Instructies

  • Klop de eiwitten luchtig met een mixer of vork.
  • Mengel de eierdooiers met melk, zout en peper in een aparte kom.
  • Spatel de geklopte eiwitten voorzichtig door de dooiers zonder luchtigheid te verliezen.
  • Smelt de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Giet het eimengsel in de hete pan en bak tot de onderkant goudbruin en de bovenkant licht stolt (5-7 minuten).
  • Schuif de omelet op een bord en garneer eventueel met verse kruiden.

Notities

Zorg ervoor dat je eieren op kamertemperatuur zijn voor betere luchtigheid. Meng niet te hard om de luchtige structuur te behouden. Deze omelet is het lekkerst zodra hij is gemaakt. Restjes kunnen maximaal één dag in de koelkast bewaard worden.

Nutrition

Calories: 200kcal | Carbohydrates: 2g | Protein: 13g | Fat: 15g | Saturated Fat: 9g | Polyunsaturated Fat: 0.5g | Monounsaturated Fat: 5g | Cholesterol: 400mg | Sodium: 250mg | Potassium: 150mg | Vitamin A: 500IU | Calcium: 50mg | Iron: 1mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!