Ontdek het ultieme Lobster Bisque Recept volgens de Franse traditie. Verwen jezelf met deze romige soep vol intens zeevruchtenaroma. Perfect voor speciale momenten.
1literVisfumet of bouillon van schaal- en schelpdieren
200mlVolle room
1stuksLaurierblad
1takjeTijm
naar smaakZout
naar smaakPeper
naar smaakVers peterselie (om te garneren)
Instructies
Begin met het schoonmaken en snijden van de groenten.
Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de gesneden groenten toe.
Haal het vlees uit de homars en bewaar het apart. Voeg de carapaxen toe aan de pan en bak ze 5 minuten mee.
Roer de tomatenpuree en bloem door de pan.
Giet de visfumet in de pan en voeg het laurierblad en tijm toe. Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen.
Pureer de soep met een staafmixer en zeef hem daarna door een fijne zeef.
Voeg de room en het homarvlees toe aan de soep en verwarm het geheel zonder te laten koken.
Notities
Probeer de bijbehorende carapaxen een nachtje marineren in de koelkast met wat citroensap en kruiden voor extra smaak. Gebruik verse kruiden voor een frissere smaak en proef de soep goed voordat je serveert. De soep kan tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard of ingevroren voor langere opslag. Verwarm opnieuw zonder te koken om de room te laten scheiden.