1handvolVers peterselie of koriander (voor garnering)
Instructies
Verwarm je grote soeppan en laat de olijfolie zachtjes glimmen. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig worden (ongeveer 5 minuten).
Voeg de wortelen, aardappelen en komijn toe aan de pan. Roerbak gedurende 2 minuten.
Giet de groentebouillon bij het mengsel en voeg de rode linzen toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
Voeg het citroensap en -rasp toe, samen met zout en peper naar smaak. Laat de soep nog 2 minuten trekken.
Notities
Gebruik goede kwaliteit groentebouillon voor de beste smaak. Snijd alle groenten in gelijke stukken voor een gelijkmatige gaarheid. Proef tijdens het koken en pas de smaak aan met extra citroen of kruiden. Laat de soep 5 minuten rusten voor het serveren voor optimale smaakontwikkeling. Deze soep blijft tot 3 dagen vers in de koelkast. Voor langere bewaring kan je de soep invriezen in portiegrote bakjes.