Ga terug
+ servings
Linzensoep Citroen Kruiden

Linzensoep Citroen Kruiden

Geniet van onze Linzensoep Citroen Kruiden een zonnige knuffel in een kom met frisse smaken en gezonde ingrediënten perfect voor elke dag.
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 250kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote soeppan
  • Houten lepel
  • Schaar voor kruiden
  • Citruspers
  • Snijplank en mes

Ingrediënten

  • 1 stuk Gesnipperde ui
  • 2 stuks Wortelen (in plakjes gesneden)
  • 1 stuk Aardappel (in blokjes gesneden)
  • 200 g Rode linzen
  • 1200 ml Groentebouillon
  • 1 stuk Citroen (rasp en sap)
  • 1 el Olijfolie
  • 1 tl Gemalen komijn
  • 1 teentje Knoflook (gehakt)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 handvol Vers peterselie of koriander (voor garnering)

Instructies

  • Verwarm je grote soeppan en laat de olijfolie zachtjes glimmen. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en bak ze tot ze glazig worden (ongeveer 5 minuten).
  • Voeg de wortelen, aardappelen en komijn toe aan de pan. Roerbak gedurende 2 minuten.
  • Giet de groentebouillon bij het mengsel en voeg de rode linzen toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
  • Voeg het citroensap en -rasp toe, samen met zout en peper naar smaak. Laat de soep nog 2 minuten trekken.

Notities

Gebruik goede kwaliteit groentebouillon voor de beste smaak. Snijd alle groenten in gelijke stukken voor een gelijkmatige gaarheid. Proef tijdens het koken en pas de smaak aan met extra citroen of kruiden. Laat de soep 5 minuten rusten voor het serveren voor optimale smaakontwikkeling. Deze soep blijft tot 3 dagen vers in de koelkast. Voor langere bewaring kan je de soep invriezen in portiegrote bakjes.

Nutrition

Calories: 250kcal | Carbohydrates: 40g | Protein: 10g | Fat: 5g | Saturated Fat: 1g | Sodium: 300mg | Potassium: 600mg | Fiber: 12g | Sugar: 5g | Vitamin A: 1500IU | Vitamin C: 20mg | Calcium: 50mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!