Ga terug
+ servings
Linzenschotel met Gerst

Linzenschotel met Gerst

Ontdek waarom deze Linzenschotel met Gerst een must-try is! Een gezonde, troostrijke maaltijd vol smaak en perfect voor elk moment. Probeer het nu!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Rusttijd: 5 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote pan
  • Ovenschaal
  • Houten lepel
  • Aluminiumfolie
  • Kom voor de topping

Ingrediënten

  • 2 eetlepels Canola- of olijfolie (gedeeld)
  • 1 stuk Ui (gesnipperd)
  • 1 stuk Stengel selderij (gesnipperd)
  • 1-2 stuk Wortelen (in plakjes gesneden)
  • 3 tenen Knoflook (in dunne plakjes)
  • 1 theelepel Gedroogde tijm
  • snufje snufje Chilivlokken (optioneel)
  • ¾ kop Geparelde gerst (afgespoeld)
  • 1 kop Groene linzen (afgespoeld)
  • 3 koppen Groentebouillon
  • 1 blikje In blokjes gesneden tomaten (400 ml)
  • 2 eetlepels Tomatenpuree
  • kop Broodkruimels
  • 50 g Feta (verkruimeld, optioneel)
  • 2 eetlepels Vers gehakte peterselie
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet een grote ovenschaal in met olie.
  • Verhit één eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg ui, selderij, wortelen, knoflook, tijm en chilivlokken toe. Bak gedurende 6 minuten tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de gerst en linzen toe aan de pan, roer om te bedekken en giet het mengsel in de ovenschaal.
  • Voeg de groentebouillon toe, breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
  • Bedek de schotel met aluminiumfolie en bak 45 minuten in de oven.
  • Haal de schotel uit de oven en voeg tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog eens 15 minuten.
  • Meng broodkruimels, feta, peterselie en resterende olie in een kom en verdeel over de schotel.
  • Zet de schotel 2-3 minuten onder de grill tot de topping goudbruin en knapperig is.

Notities

Voeg een beetje citroensap toe voor extra smaak vlak voor het serveren. Deze schotel kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard en is ideaal om in te vriezen. Experimenteer met verschillende soorten kaas voor variatie. Groene linzen kunnen vervangen worden door bruine linzen, maar let erop dat de kooktijd kan verschillen.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 50g | Protein: 15g | Fat: 9g | Saturated Fat: 2g | Cholesterol: 5mg | Sodium: 350mg | Potassium: 700mg | Fiber: 12g | Sugar: 5g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 80mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!