Verwarm de oven voor op 200°C en vet een grote ovenschaal in met olie.
Verhit één eetlepel olie in een grote pan op middelhoog vuur en voeg ui, selderij, wortelen, knoflook, tijm en chilivlokken toe. Bak gedurende 6 minuten tot de groenten zacht zijn.
Voeg de gerst en linzen toe aan de pan, roer om te bedekken en giet het mengsel in de ovenschaal.
Voeg de groentebouillon toe, breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
Bedek de schotel met aluminiumfolie en bak 45 minuten in de oven.
Haal de schotel uit de oven en voeg tomatenblokjes en tomatenpuree toe. Roer goed en bak nog eens 15 minuten.
Meng broodkruimels, feta, peterselie en resterende olie in een kom en verdeel over de schotel.
Zet de schotel 2-3 minuten onder de grill tot de topping goudbruin en knapperig is.
Notities
Voeg een beetje citroensap toe voor extra smaak vlak voor het serveren. Deze schotel kan tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard en is ideaal om in te vriezen. Experimenteer met verschillende soorten kaas voor variatie. Groene linzen kunnen vervangen worden door bruine linzen, maar let erop dat de kooktijd kan verschillen.