Ga terug
–+ servings
Linzensalade met gegrilde paprika en feta

Linzensalade met gegrilde paprika en feta

Ontdek de heerlijke combinatie van Linzensalade met gegrilde paprika en feta. Simpel, gezond en vol smaak. Perfect voor elke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Rusttijd: 10 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 350kcal
Cost: $10

Equipment

  • Pan voor de linzen
  • Oven voor de paprika's
  • Snijplank en mes
  • Kom voor het mengen
  • Bakplaat voor roosteren

Ingrediënten

  • 200 g Linzen (rood of bruin)
  • 2 stuks Rode paprika's
  • 150 g Feta kaas
  • 1 stuks Ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes Knoflook (fijngehakt)
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper
  • 1 handje Frisse kruiden (zoals peterselie of koriander) optioneel

Instructies

  • Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking en laat ze uitlekken en afkoelen.
  • Snijd de paprika's in lange repen en rooster ze in de oven tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 15 minuten op 200 graden Celsius.
  • Mix olijfolie, balsamicoazijn, gehakte knoflook, zout en peper in een kommetje voor de dressing.
  • Meng de afgekoelde linzen, gegrilde paprika's en dressing in een grote kom en voeg de in blokjes gesneden feta toe. Garneer met frisse kruiden.

Notities

Voeg een handje pistachenoten of zonnebloempitten toe voor een knapperig effect. Deze salade blijft tot 3 dagen goed in de koelkast. Bewaar hem in een afgesloten bakje en laat hem op kamertemperatuur komen voor serveren. Maak de salade een dag van tevoren voor meer smaakontwikkeling. Vergeet niet om verse kruiden te gebruiken voor een extra frisse noot.

Nutrition

Calories: 350kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 15g | Fat: 14g | Saturated Fat: 5g | Cholesterol: 30mg | Sodium: 400mg | Potassium: 600mg | Fiber: 10g | Sugar: 5g | Vitamin A: 2500IU | Vitamin C: 80mg | Calcium: 150mg | Iron: 3mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!