1handjeFrisse kruiden (zoals peterselie of koriander)optioneel
Instructies
Kook de linzen volgens de instructies op de verpakking en laat ze uitlekken en afkoelen.
Snijd de paprika's in lange repen en rooster ze in de oven tot ze zacht en lichtbruin zijn, ongeveer 15 minuten op 200 graden Celsius.
Mix olijfolie, balsamicoazijn, gehakte knoflook, zout en peper in een kommetje voor de dressing.
Meng de afgekoelde linzen, gegrilde paprika's en dressing in een grote kom en voeg de in blokjes gesneden feta toe. Garneer met frisse kruiden.
Notities
Voeg een handje pistachenoten of zonnebloempitten toe voor een knapperig effect. Deze salade blijft tot 3 dagen goed in de koelkast. Bewaar hem in een afgesloten bakje en laat hem op kamertemperatuur komen voor serveren. Maak de salade een dag van tevoren voor meer smaakontwikkeling. Vergeet niet om verse kruiden te gebruiken voor een extra frisse noot.