Ontdek dit heerlijke linzen recept vol met smaak en gezonde voedingsstoffen. Perfect voor een veggie maaltijd of als linzen recept vegan. Probeer het vandaag.
Spoel de linzen goed af onder koud water en breng een pan water aan de kook met de linzen. Laat ze 20 tot 25 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de ui tot hij glazig is. Voeg knoflook, komijnzaad en korianderpoeder toe en laat het kort bakken.
Voeg de rode paprika toe en bak alles nog een paar minuten mee.
Giet de gekookte linzen af en voeg ze toe aan de pan met ui en kruiden. Roer goed door elkaar en voeg tomatenpuree en groentebouillon toe.
Laat het geheel 10 minuten sudderen op laag vuur. Proef en breng op smaak met zout en peper.
Notities
Probeer verschillende soorten linzen om te zien welke je het lekkerst vindt. Maak het gerecht een dag van tevoren voor een betere smaakontwikkeling. Voeg een klein beetje honing toe aan het einde voor extra smaakdiepte. Restjes kunnen in een luchtdichte container tot 3 dagen in de koelkast worden bewaard. Voor langere opslag kun je het invriezen tot maximaal 3 maanden.