Ontdek de magie van een Lavendel Crêpes Taart met luchtige lagen en een subtiel lavendelaroma. Perfect voor feestelijke momenten en eenvoudig te maken thuis. Probeer het vandaag.
Maak een kuiltje in het midden en voeg één voor één de eieren toe terwijl je blijft roeren.
Voeg geleidelijk de melk toe en roer om klontjes te voorkomen.
Voeg de gesmolten boter en eventueel bloemwater toe, dek af en laat minimaal een uur rusten in de koelkast.
Verwarm een crêpière of anti-aanbakpan op middelhoog vuur en bestrijk met olie.
Schenk een kleine lepel beslag in de pan en bak de crêpe 1-2 minuten per kant tot lichtbruin. Herhaal tot alle beslag op is en laat afkoelen.
Breng de melk met lavendel en vanille aan de kook en laat 15 minuten trekken.
Klop de eidooiers met suiker tot een licht, romig mengsel en roer de maïzena erdoor.
Zeef de melk en voeg deze geleidelijk toe aan het eimengsel, verhit alles terug in de pan tot de crème dik wordt.
Giet de crème in een schaal, dek af en laat afkoelen.
Verdeel de crème in vier kommen en kleur elke kom met kleurstoffen.
Bouw de taart op met crêpes en gekleurde crème, laat minimaal 4 uur in de koelkast rusten.
Notities
Zorg ervoor dat je crêpes zo dun mogelijk zijn voor een luchtigere textuur. Voor een lactosevrije versie kun je plantaardige melk gebruiken. Bewaar de taart afgedekt in de koelkast en zorg dat hij op kamertemperatuur komt voor het serveren. Versier de taart met verse lavendel of eetbare bloemen voor een extra feestelijk effect!