Ontdek de rijke smaken van onze Lamsstoofpot met Curry. Een troostrijk gerecht met kruidige diepgang en zacht lamsvlees. Perfect voor elk diner. Probeer het vandaag!
600gLamsvlees (schouder of nek), in blokjes gesneden
3wortelenWortelen, in plakjes gesneden
2aardappelenAardappelen, in blokjes gesneden
1grote uiGrote ui, fijngehakt
2teentjesKnoflook, fijngehakt
2stuksTomaten, in stukjes gesneden of 1 blikje tomatenblokjes
2elCurrypasta of 1 eetlepel currypoeder
1theelepelGemalen komijn
1theelepelGemalen koriander
400mlRunderbouillon of water
2elPlantaardige olie
1snufjeZout naar smaak
1snufjePeper naar smaak
1handvolFrisse koriander of peterselie, fijngehakt
Instructies
Verwarm de olie in een grote pan of stoofpot en bruin de lamsvleesblokjes aan alle kanten.
Haal het vlees uit de pan en leg het apart.
Bak de ui en knoflook in dezelfde pan tot ze zacht en glazig zijn.
Voeg currypasta, komijn en koriander toe en laat 1-2 minuten bakken.
Voeg wortelen, aardappelen en tomaten toe, meng goed en voeg de bouillon toe.
Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen met een deksel.
Laat 1,5 tot 2 uur sudderen, controleer regelmatig op voldoende vocht.
Notities
Voeg een scheutje kokosmelk toe in de laatste 30 minuten van het sudderen voor extra romigheid. Bewaar restjes in een luchtdichte container in de koelkast tot 3 dagen of vries in voor 3 maanden.Probeer verschillende soorten currypasta voor een variatie in smaak. Gebruik verse kruiden voor een frissere smaak en laat de stoofpot even rusten voor het serveren voor de beste smaakontwikkeling.