Ga terug
+ servings
Lamsschouder Cassoulet Recept

Lamsschouder Cassoulet Recept

Ontdek het heerlijke Lamsschouder Cassoulet Recept! Een traditionele Franse stoofschotel met zachte bonen en mals lamsvlees. Perfect voor gezellige avonden. Proef de rijke smaken van Zuid-Frankrijk vandaag!
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur 30 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Cost: $20

Equipment

  • Grote stoofpan of cocotte
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Oven
  • Oven

Ingrediënten

  • 4 stuks Souris d’agneau (lamsschouders)
  • 400 g Witte droge bonen (een nacht geweekt)
  • 200 g Kalkoenbaconreepjes
  • 2 stuks Uien (gesnipperd)
  • 4 teentjes Knoflook (gesnipperd)
  • 2 stuks Wortelen (in plakjes)
  • 2 stengels Bleekselderij (in blokjes)
  • 1 stuks Bouquet garni (tijm, laurier, peterselie)
  • 400 ml Kippenbouillon
  • 400 g Tomatenpuree
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • naar behoefte Olijfolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Verhit olijfolie in een grote stoofpan en bruin de lamsschouders aan alle kanten.
  • Haal de lamsschouders uit de pan en bak de kalkoenbacon met ui, knoflook, wortel en selderij.
  • Voeg de afgegoten bonen, tomatenpuree, bouillon en bouquet garni toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper.
  • Plaats de lamsschouders terug in de pan en stoof het gerecht ongeveer 3 uur in de oven.

Notities

Probeer verse kruiden te gebruiken voor een intensere smaak. Vergeet niet de bonen een nacht te weken om ze zacht te maken en beter verteerbaar. Restjes zijn ook heerlijk de volgende dag! Bewaar ze in een luchtdichte container in de koelkast. Dit gerecht is perfect voor lange winteravonden of speciale gelegenheden. Geniet ervan!

Nutrition

Calories: 450kcal | Carbohydrates: 37g | Protein: 35g | Fat: 18g | Saturated Fat: 6g | Cholesterol: 80mg | Sodium: 600mg | Potassium: 850mg | Fiber: 12g | Sugar: 4g | Vitamin A: 800IU | Vitamin C: 10mg | Calcium: 60mg | Iron: 4mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!