Ontdek het heerlijke Lamsschouder Cassoulet Recept! Een traditionele Franse stoofschotel met zachte bonen en mals lamsvlees. Perfect voor gezellige avonden. Proef de rijke smaken van Zuid-Frankrijk vandaag!
Verhit olijfolie in een grote stoofpan en bruin de lamsschouders aan alle kanten.
Haal de lamsschouders uit de pan en bak de kalkoenbacon met ui, knoflook, wortel en selderij.
Voeg de afgegoten bonen, tomatenpuree, bouillon en bouquet garni toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper.
Plaats de lamsschouders terug in de pan en stoof het gerecht ongeveer 3 uur in de oven.
Notities
Probeer verse kruiden te gebruiken voor een intensere smaak. Vergeet niet de bonen een nacht te weken om ze zacht te maken en beter verteerbaar. Restjes zijn ook heerlijk de volgende dag! Bewaar ze in een luchtdichte container in de koelkast. Dit gerecht is perfect voor lange winteravonden of speciale gelegenheden. Geniet ervan!