Lamsrack met munt-yoghurtsaus en geroosterde groenten
Ontdek het recept voor Lamsrack met munt-yoghurtsaus en geroosterde groenten. Eenvoudig te maken en perfect voor elke speciale gelegenheid. Proef de verfijnde combinatie van zacht lamsvlees en frisse muntsaus vandaag nog.
Droog de lamsrack met een keukenpapiertje, bestrijk met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Laat het vlees 30 minuten op kamertemperatuur komen en verwarm de oven op 200 graden Celsius.
Meng in een kom de Griekse yoghurt met de gehakte munt en knoflook, voeg zout toe en roer goed door.
Leg de groenten op een bakplaat, bestrijk ze met olijfolie en breng ze op smaak met zout, peper en honing. Rooster 20-25 minuten in de oven.
Verhit een ovenbestendige pan op hoog vuur en bak de lamsrack aan alle kanten bruin, plaats de pan in de oven en bak 15-20 minuten.
Laat het lamsrack na het bakken 10 minuten rusten voordat je het snijdt.
Notities
Gebruik verse kruiden voor een intensere smaak en voeg eventueel citroensap toe aan de saus voor extra frisheid.Restjes kunnen in de koelkast worden bewaard en zijn ook heerlijk koud of in salades voor de volgende dag.Serveer met een rucola en tomaat salade voor extra kleur en smaak.