Meng knoflook, olijfolie, rozemarijn, tijm, zout en peper in een kommetje.
Wrijf het kruidenmengsel in het vlees en laat minimaal 30 minuten marineren.
Verwarm een grote braadpan op middelhoog vuur en voeg olie toe.
Bruin de lamsbout aan alle kanten in de pan (ongeveer 5-7 minuten).
Plaats de lamsbout in een ovenschaal en leg de citroenpartjes eromheen.
Zet de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius.
Bak het vlees gedurende ongeveer 1 uur en 15 minuten voor medium gaar.
Laat het vlees na het bakken rusten voor een sappig resultaat.
Notities
Voor een extra glanzend laagje kun je de lamsbout insmeren met een beetje honing voor het bakken. Probeer variaties met andere kruiden zoals salie of oregano voor een andere smaak. Bewaar overgebleven lamsbout in een luchtdichte container in de koelkast voor maximaal 2 dagen of vries in voor tot 3 maanden.