Kweepeerjam met honing: Verrukkelijke geurige jam maken!
Ontdek de zoete magie van zelfgemaakte Kweepeerjam met honing Een eenvoudig recept met herfstfruit perfect voor beginners Gezellig en smaakvol ideaal voor ontbijt of als cadeau Proef de natuurlijke zoetheid nu.
Begin door de kweepeers grondig te wassen en te schillen. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes om het kookproces te versnellen. Verwijder de pitten.
Zet een grote pan op het vuur en voeg de gesneden kweepeers, honing, citroensap en -rasp toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg eventueel kaneel toe voor extra smaak.
Verhoog de hitte iets en laat de jam zachtjes koken terwijl je blijft roeren. Na ongeveer 15-20 minuten wordt het mengsel dikker en glanzend.
Notities
Deze kweepeerjam met honing is perfect als huisgemaakt cadeau of om te genieten tijdens een herfstochtend met warme broodjes. Voeg voor variatie een snufje gember toe!