Ontdek de kruidige smaak van Spatchcock Kip met dit eenvoudige recept. Perfect gebraden Kruidige Spatchcock Kip met verse kruiden en citroen. Ideale maaltijd voor elke gelegenheid.
1.5kgHele boerenkip (spatchcock)rug verwijderd en platgedrukt
3-4elOlijfolie
2elHerbes de Provence
3tenenKnoflook (fijngehakt)
1stuksCitroen (rasp en sap)
zout en peperZout en peper uit de molen
4takjesVerse tijm
2takjesVerse rozemarijn
1uiUi (in kwarten gesneden)
500gNieuwe aardappelen (optioneel, in partjes)optioneel
3stuksWortelen (in reepjes gesneden, optioneel)optioneel
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de marinade door olijfolie, citroenrasp en sap, knoflook, herbes de Provence, zout en peper te mengen.
Leg de platgedrukte kip in een grote ovenvaste pan en bestrijk rijkelijk met de marinade.
Voeg takjes tijm en rozemarijn, samen met de ui en eventueel de groenten, rondom de kip toe.
Rooster de kip in de oven gedurende 45 tot 55 minuten, en bestrijk halverwege met de jus uit de pan.
Controleer of de interne temperatuur van de kip 75°C bereikt.
Haal de kip uit de oven en laat 10 minuten rusten voordat je hem serveert.
Notities
Gebruik verse kruiden voor de beste smaak. Masseer de marinade goed onder de huid van de kip voor maximale smaak. Laat de kip altijd even rusten voordat je hem serveert om het sap te behouden. Controleer de gaarheid met een thermometer voor de beste resultaten. Dit gerecht smaakt heerlijk in combinatie met geroosterde groenten of een frisse salade.