Ontdek de ultieme troostmaaltijd met deze kruidige maïssoep crèmeux. Een fluweelzachte soep vol smaak en pittige kruiden perfect voor elk seizoen. Proef nu!
4stuksverse maïsarenof 600 g blik- of diepvriesmaïs
30gzachte boter
1kleingele ui (gesnipperd)
2stengelsselderij (in kleine blokjes)
1stukwortel (geschild en in blokjes)
3tenenknoflook (fijngehakt)
3middelgroteaardappelen (geschild en in stukken)
1theelepelgerookte paprika
0.5theelepelchilivlokken (meer naar smaak)
600mlgroentebouillon
750mlmelk
180mlroom of kokosmelk voor een plantaardige versie
1stuklimoensap (van 1 limoen)
1-2eetlepelsyoghurt of zure room (voor garnering)
Instructies
Snijd de korrels van de verse maïsaren af of gebruik blik- of diepvriesmaïs.
Smelt de boter in een grote pan en fruit de ui, selderij, wortel en knoflook 3 tot 5 minuten.
Voeg de gerookte paprika en chilivlokken toe en meng goed.
Voeg de maïskorrels en aardappelen toe en roer alles goed door elkaar.
Voeg de groentebouillon en melk toe, breng aan de kook en laat 20 tot 25 minuten sudderen.
Mix ongeveer een derde van de soep met een staafmixer voor een romige textuur.
Voeg de room en het limoensap toe en roer goed door.
Notities
Gebruik verse kruiden voor een frisse smaak. Pas de hoeveelheid chilivlokken aan op basis van je eigen voorkeur. Server de soep met een stuk knapperig brood voor extra genot. Bewaar restjes in de koelkast tot 3 dagen of vries ze in voor langere bewaring.