Ga terug
+ servings
Kruidige Linzen Dahl

Kruidige Linzen Dahl

Ontdek de rijke smaken van deze Kruidige Linzen Dahl. Snel klaar, gezond en vol kruidige Indiase vibes. Perfect voor elke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $10

Equipment

  • Grote sauteerpan
  • Houten lepel
  • Microplane of rasp
  • Meetlepels

Ingrediënten

  • 200 g Linzen corail
  • 1 middelgrote ui Ui (gesnipperd)
  • 2 tenen Knoflook (gehakt)
  • 2 cm Verse gember (geraspt)
  • 1 blik Tomatenblokjes (400 g)
  • 400 ml Kokosmelk
  • 1 el Plantaardige olie
  • 1 theelepel Komijnpoeder
  • 1 theelepel Kurkuma
  • 1 theelepel Korianderpoeder
  • 0.5 theelepel Zoete paprikapoeder (optioneel)
  • 1 snufje Zout
  • 1 snufje Peper

Instructies

  • Was de linzen corail grondig onder koud stromend water.
  • Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook en gember fijn.
  • Verwarm de plantaardige olie in een grote pan en voeg de gesnipperde ui toe.
  • Voeg de knoflook en gember toe wanneer de ui transparant is.
  • Voeg de droge kruiden toe en roer goed door.
  • Giet de tomatenblokjes en kokosmelk erbij, voeg de linzen toe en breng aan de kook.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen en roer regelmatig.
  • Na 20-25 minuten is de dahl romig en fluweelzacht; pas zout en peper aan naar smaak.

Nutrition

Calories: 320kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 12g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Sodium: 250mg | Potassium: 600mg | Fiber: 12g | Sugar: 5g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 6mg | Iron: 15mg
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!