Kruidige Linzen Dahl
Ontdek de rijke smaken van deze Kruidige Linzen Dahl. Snel klaar, gezond en vol kruidige Indiase vibes. Perfect voor elke maaltijd!
Voorbereidingstijd: 10 minuten minuten
Bereidingstijd: 25 minuten minuten
Totale tijd: 35 minuten minuten
Servings: 4 personen
Calories: 320kcal
Cost: $10
Grote sauteerpan
Houten lepel
Microplane of rasp
Meetlepels
- 200 g Linzen corail
- 1 middelgrote ui Ui (gesnipperd)
- 2 tenen Knoflook (gehakt)
- 2 cm Verse gember (geraspt)
- 1 blik Tomatenblokjes (400 g)
- 400 ml Kokosmelk
- 1 el Plantaardige olie
- 1 theelepel Komijnpoeder
- 1 theelepel Kurkuma
- 1 theelepel Korianderpoeder
- 0.5 theelepel Zoete paprikapoeder (optioneel)
- 1 snufje Zout
- 1 snufje Peper
Was de linzen corail grondig onder koud stromend water.
Snijd de ui in dunne ringen en hak de knoflook en gember fijn.
Verwarm de plantaardige olie in een grote pan en voeg de gesnipperde ui toe.
Voeg de knoflook en gember toe wanneer de ui transparant is.
Voeg de droge kruiden toe en roer goed door.
Giet de tomatenblokjes en kokosmelk erbij, voeg de linzen toe en breng aan de kook.
Laat het geheel zachtjes pruttelen en roer regelmatig.
Na 20-25 minuten is de dahl romig en fluweelzacht; pas zout en peper aan naar smaak.
Calories: 320kcal | Carbohydrates: 45g | Protein: 12g | Fat: 10g | Saturated Fat: 5g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 4g | Sodium: 250mg | Potassium: 600mg | Fiber: 12g | Sugar: 5g | Vitamin A: 5IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 6mg | Iron: 15mg