1-2stuksRode pepersAfhankelijk van hoe pittig je het wilt
2tenenKnoflook
2elRijstazijn of appelciderazijn
1elSojasaus
1elGeroosterde sesamolie
1elNeutrale oliezoals zonnebloem- of druivenpitolie
1theelepelSuiker
naar smaakZout
naar smaakPeper
Instructies
Begin met het grondig wassen van de komkommers en snijd ze in dikke schijven of halve manen.
Leg de plakken in een vergiet en strooi er een beetje zout overheen. Laat ze 10 minuten uitlekken.
Hak de verse dille en koriander fijn en snijd de rode pepers in kleine stukjes.
Pel en hak de knoflook.
Meng in een aparte kom de azijn, sojasaus, sesamolie, neutrale olie, suiker, gehakte knoflook, zout en peper.
Voeg de gehakte pepers toe aan de saus.
Droog de komkommers met keukenpapier en meng ze met de saus in een grote kom.
Voeg de gehakte kruiden toe en meng voorzichtig. Laat 10-15 minuten in de koelkast rusten voor serveren.
Notities
Voeg vlak voor het serveren een handvol geroosterde sesamzaadjes toe voor extra textuur. Experimenteer met verschillende soorten azijn voor nieuwe smaken en pas de hoeveelheid pepers aan naar jouw voorkeur. Bewaar overgebleven salade maximaal één dag in de koelkast in een afgesloten bak. Het is het lekkerst vers bereid. Voor de beste textuur, meng de saus pas vlak voor het serveren.