Verhit de olijfolie in een grote stoofpan of braadpan op middelhoog vuur en bak de kipstukken goudbruin aan alle kanten, ongeveer 8 minuten.
Haal de kip uit de pan en leg deze apart.
Voeg de gesnipperde ui, knoflook en paprikareepjes toe aan dezelfde pan en laat ze 4 tot 5 minuten sudderen tot de ui glazig is.
Voeg de gerookte paprika toe en roer goed door.
Giet de tomaten en witte wijn (of bouillon) in de pan en schraap de bodem goed los.
Breng de kip terug in de pan, voeg olijven, rozemarijn en laurierbladeren toe, en breng op smaak met zout en peper.
Verlaag het vuur, leg het deksel op de pan en laat de stoofpot 40 tot 50 minuten sudderen, draai de kip af en toe om.
Controleer of de kip gaar is en breng de smaak eventueel opnieuw aan met zout en peper voor het serveren.
Bestrooi met verse gehakte peterselie voordat je serveert.
Notities
Gebruik verse ingrediënten voor de beste smaak. Proef tijdens het koken om de smaak te controleren. Voeg een klein likje honing toe aan de saus om de zoetheid van de paprika’s te benadrukken. Deze stoofpot blijft tot 3 dagen goed in de koelkast en kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard. Serveer het met een glas witte wijn en een sneetje knapperig stokbrood voor een complete ervaring.